Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът на Украйна ще гласува за новото правителство на страната до 1 декември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Парламентът на Украйна ще гласува за новото правителство на страната до 1 декември. Това очаква един от участниците в коалиционните преговори - депутатът от "Блока на Петро Порошенко" Павел Розенко:

На 27 ноември ще се проведе първото заседание на Върховния съвет на Украйна. Тогава новите депутати ще получат и конституционните си пълномощия и ще станат народни депутати. Би ми се искало в този ден да бъде огласен и подписан коалиционният договор. Вчера той беше само парафиран от лидерите на политическите партии. Според Конституцията само коалицията има право да издига предложения за премиер и да формира персоналния състав на правителството. Затова има големи очаквания, че коалицията ще бъде създадена още на 27 ноември и в най-близките дни след това ще бъдат избрани новите ръководители на Радата, премиерът и ще бъде формирано правителството.

Цялото интервю на Ангелина Пискова с украинския депутат Павел Розенко, излъчено в предаването "Събота 150", можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.