Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Между партньорите в управлението има недоразумения и сериозно недоверие

Снимка: БГНЕС

Между партньорите в управлението има недоразумения и сериозно недоверие, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Според Кънев решение на създаденото напрежение в Патриотичния фронт ще има до няколко дни. Той призова да се преустанови междуличностната атака и управляващите да се съсредоточат върху проблемите на страната. Реформаторският блок търси успокояване на ситуацията, призна Радан Кънев:

Ще търсим решение помежду ни, при което да останат и заместник-министърът на отбраната и областният управител на София. Търсим успокояване и разумно решение. Фактът, че конфигурацията на мнозинството в голяма степен беше идея и дело на Реформаторския блок, така че носим си отговорността. Моето усещане е, че има каскада от недоразумения и сериозно недоверие между партньорите в правителството. Предполагам, че до края на тази седмица този въпрос ще бъде затворен, но подобни въпроси ще има отново и отново, няма съмнение. Не трябва да губим голямата картина, че в момента България започва да приема един от най-тежките си бюджети от много време насам. Ние се намираме в тежко положение, в което този тип съображения, които доведоха до тази криза, трябва да останат на заден план.

Кънев нарече "дълбоко безпринципен" евентуален компромис Орхан Исмаилов за сметка на Слави Бинев и призна, че върху Реформаторския блок тежи отговорността към собствения му електорат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Патриотичният фронт решава дали да снеме подкрепата си за правителството

Патриотичният фронт се събира на консултативен съвет, за да реши дали да снеме подкрепата от правителството. От предварителното изявление  на единия от лидерите на формацията Валери Симеонов в кулоарите на парламента не стана ясно какво решение..

публикувано на 02.12.14 в 18:17