Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Премиерът и мнозинството в НС не са защитили българския интерес

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

От БСП заявиха, че с отказа да бъде подкрепена декларация в защита на проекта "Южен поток" премиерът Бойко Борисов и мнозинството в Народното събрание не са защитили българския интерес. Според бившият енергиен министър в кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев има надежда проектът да бъде реализиран.

Според Драгомир Стойнев надежда за продължаване на проекта "Южен поток" има, макар тя да е малка:

Тръбите са тука, корабите са тука и накрая Путин си изигра перфектно картите. Бесен съм, признавам си го. Сега ще поеме "Южен поток", сега ще поеме ИТАБ, а нека ние да седим тук и да се караме на русофили, русофоби при положение, че вече нямаме цяло едно поколение заварчици и кофражисти, нищо не строи тази държава. Ще живеем от отнемане на плочките, на водопроводите. Жалко е. Все още тая надежда, защото ние сме готови, всичко е тук, всичко е в нашите ръце.

Лидерът на БСП Михаил Миков коментира поведението на премиера Борисов така:

Очевидно предпочитанията на министър-председателя са да отиде в Брюксел като послушно пале без обединяваща национална позиция.

В допълнение Янаки Стоилов посочи:

Ние ще представляваме ли като държава нещо повече от центъра на кръговото движение, в който има една саксия, а цялото движение преминава покрай него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.