Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончев: Няма предложение за изравняване на дневна и нощна тарифа от EVN

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

По време на петъчния парламентарен контрол вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли разпространена информация, че едно от електроразпределителните дружества у нас има намерение да изравни цената на дневната и нощната тарифа. В отговор на въпрос на партия "Атака" Дончев увери:
След извършена справка в ДКЕВР е установено, че от страна на EVN - България, в качеството му на краен снабдител, не е внасяно предложение за изменение на цените на електрическата енергия с цел изравняване на дневната и нощната тарифа. Цената на тока няма как да бъде определена или одобрена от правителството, от президента, още по малко от мениджър на едно от електроснабдителните дружества. Тя, както казахме преди малко и коментирахме с вас, се определя от независимия регулатор. Считам, че дневната и нощната тарифа са удобен вариант доколкото балансират системата и дават шанс на гражданите с по-ниски доходи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.