Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега е нормално движението по пътищата в Югозападна България

Движението по пътищата в Югозападна България е нормално, повечето от пътувалите в тази част от страната и в Гърция са се прибрали още вчера.

Пътищата в Югозапада са почистени и проходими, но мокри. В следобедните часове заваля дъжд, а в по-високите планински участъци - и сняг. Очаква се с рязкото понижаване на температурите в късните следобедни часове да има и заледявания. Машините за почистване и третиране на със сол и луга са в готовност и са базирани на опорните пунктове, потвърдиха от Областно пътно управление.

Движението по най-натоварените пътища Е-79 и през прохода "Предел" е нормално. Няма колони от автомобили или трудни за преминаване участъци.

Голяма част от почиващите в зимния курорт Банско и селищата наоколо избраха вчерашния ден за прибиране у дома.

На граничните пунктове с Гърция също няма интензивно движение засега, информираха от Гранична полиция. И там трафикът е бил по-голям през вчерашния ден.

Само час след влизане на забраната за движение на тежкотоварни автомобили на входа на Благоевград, в двете посоки полицейски екипи спряха 15 тир-а. Доста от шофьорите бяха чужди граждани и не знаеха за забраната. Това роди и идеята Българско национално радио като обществена медия да озвучава важната информация за движението по републиканската пътна мрежа на няколко езика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Започва голямото прибиране

Днес е последният от поредицата почивни дни за новогодишните празници. Очаква се натоварено движение по пътищата. От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че от 14 часа до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по..

публикувано на 04.01.15 в 09:38

Засега няма сигнали за пострадали и щети от силния вятър в страната

На много места в страната в следобедните часове започна да духа много силен вятър. В ранния следобед в Ловеч пулсациите на вятъра достигнаха до 28 м/с или 100 км/ч. Към момента няма постъпили сигнали за поражения. Силният вятър в София не е предизвикал..

обновено на 04.01.15 в 18:29