Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лондон музиканти свирят на "Трафалгар" в памет на загиналите от "Шарли ебдо"

БНР Новини
Филхармонията на Френското радио почита жертвите на терора
Снимка: Radio France

Светът скърби с цяла Франция. В интернет се появи призив на музикантите от "Алегри квартет", в който те приканват всички желаещи - професионални и непрофесионални музиканти, да се съберат тази вечер пред църквата St Martin in the Fields на площада "Трафалгар" в Лондон, всеки с музикалния си инструмент и със свещи.

С изпълнение на "Адажио" от Самюел Барбър  в 22.45 часа местно време ще бъде почетена паметта на 12-те жертви на терористичния акт в Париж.

По-рано днес, точно по обед, Филхармонията на Френското радио почете паметта на загиналите от хумористичния вестник "Шарли ебдо" с едноминутно мълчание, след което изпълни в деня на траур Симфония №7 от Лудвиг ван Бетовен под диригентството на Даниел Хардинг. Всички присъстващи - оркестранти и зрители, държаха в ръце картички с надпис ‘Je suis Charlie’.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.