Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в горското стопанство в Разлог бил заради мерките за овладяване на незаконната сеч

Действията на закононарушителите в горите могат да доведат и до убийство. Това заяви на извънреден брифинг директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов по повод опожарената снощи вила на ръководителя на горското стопанство в Разлог. 

Мерките за ограничаване на незаконния добив и преработка на дървесина в района на Разлог през последните два месеца и половина сериозно изнервиха нарушителите, много от които са рецидивисти, каза инженер Дамянов.

През тези два месеца имаме нанесени щети на служебните автомобили на мобилните звена като спукани гуми, счупени прозорци, имаме неколкократни заплашвания по телефон. Сега запалена сграда, което вече прехвърля границата на търпението. Едно подпалване на една такава къща може и утре да доведе до убийство, подчерта той.

Директорът на горското стопанство в Разлог инженер Здравко Чилев е убеден, че пожарът е умишлен и поясни, че това е рецидив, тъй като преди две години постройката отново е била запалена.

Но подозрения към едно или друго лице - те си остават само за мен, коментира Чилев.

Според тях пожарът е отговор на мерките за овладяване на незаконната сеч и преработка на крадена дървесина.

Насочени сме към там. Няма, просто няма за какво друго да е, каза още Чилев.

Всяко констатирано нарушение е последвано от някакъв вид заплаха. Искам да кажа на тези, които предприемат тези действия, че няма да ни спрат по тоя начин, обясни инженер Дамянов.

Във връзка със сериозния инцидент директорът на Югозападното държавно предприятие ще проведе спешна среща с ръководителите на Областната дирекция на МВР и прокуратурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Опожарен е фургонът на директора на горското стопанство в Разлог

Пожар унищожи напълно фургона на директора на Държавно горско стопанство - Разлог инж. Здравко Чилев , в който той често е нощувал, за да предпазва от набези на бракониери. Огънят е пламнал около 3 часа след полунощ.   Предполага се, че става въпрос за..

публикувано на 19.02.15 в 14:35

Пожар унищожи напълно вилата на директора на Държавно горско стопанство - Разлог, инж. Здравко Чилев

Вилата на горския шеф е в местността Катарино и представлява затворен фургон, в който самият той често нощува и заради бракониерските набези в района. Това не е първото запалване в имота на инж. Здравко Чилев. През 2012 година, когато той е..

публикувано на 19.02.15 в 10:54