Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Не се притеснявам, да отварят всички сейфове

| обновено на 01.04.15 в 11:56
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски отрече да е оказвал натиск върху Цветан Василев за безвъзмездно прехвърляне на пакет от акции на различни дружества. Той призова  Василев да се върне в страната и да даде обяснение за всички свои действия по прехвърляне на безценица на активи на банката:

Изобщо не се притеснявам, да отваря всички сейфове, това заяви Делян Пеевски по повод интервюто на Цветан Василев от преди дни.

Пеевски е категоричен, че няма спор между него и Василев и обяви, че няма да дава отговор на интервюто на Василев.

Според мен г-н Василев се опитва да отклони и много да елементаризира спора, че е между мен и него. Нямаме спор, да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи по 1 евро, коментира Пеевски.

С мен той няма друга тема

Пеевски коментира и твърденията на Цветан Василев, че е действал под натиск.

Той го твърдеше още преди година, това е вече проверено, дори и тези лица, които той визира казват, че няма такива разговори. Той притопля просто едни стари манджи в момента, допълни депутатът от ДПС.

Той визира Лазов и мисля, че Ангелов, пише го ясно в постановлението, което ми е изпратено от прокуратурата, допълни още Пеевски.

Помолен да коментира искането на Радан Кънев да бъде проверен от прокуратурата, Пеевски заяви:

Ами аз толкова пъти съм проверяван вече, да ме проверяват колкото пъти искат, по-ровен човек от мен няма в тази държава.

Запитан има ли защо Цветан Василев да се притеснява за живота си, Пеевски отвърна:

Не знам, питайте го от какво се притеснява, от мен със сигурност няма за какво да се притеснява. Според мен е най-редно да се върне в България и да отговори на всички въпроси. Не може да обяснява, че нещо някъде крие и излъчва някакви послания незнайно към кой.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Димитър Танев

Димитър Танев: Временната парламентарна комисия за КТБ ще разгледа интервюто с Цветан Василев

Депутатът от Реформаторския блок  Димитър Танев , член на временната парламентарна комисия за кризата в КТБ, смята, че очевидно има много сериозен проблем с управлението на банката през годините.  Законът не позволява една банка да притежава активи на..

публикувано на 31.03.15 в 14:39

Цацаров: Прокуратурата няма да проверява твърденията в интервюто на Цветан Василев

Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира по същество вчерашните изказвания на банкера Цветан Василев , че държавното обвинение е било използвано в разправата срещу него. Всеки има право да казва това, което мисли, и във формата,..

обновено на 30.03.15 в 15:37

Сотир Цацаров отказа да коментира вчерашните обвинения на Цветан Василев

Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира по същество вчерашните обвинения на банкера Цветан Василев, че държавното обвинение е било използвано в разправата срещу него. Прокуратурата няма да проверява казаното от Василев, както за..

публикувано на 30.03.15 в 14:01