Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристи от страната и чужбина в Банско по Великден

Снимка: БГНЕС

Хиляди българи и гости от Европа и Азия предпочетоха Банско за Великденската си ваканция. Хотелите са запълнени, но все още могат да се намерят места в селата около курорта.

Отличните условия за ски и кулинарното многообразие в заведенията направиха атрактивни пакетите за туристите. Българите предпочитат тридневна ваканция, а гостите от чужбина са резервирали четири и пет нощувки. Освен традиционните зимни туристи от Гърция, Македония, Сърбия, Турция и Великобритания, за дните около Великден Банско  са предпочели и много гости от Израел.

Празничното меню в заведенията включва задължителните Великденски гозби и символи. Местните хотелиери са заложили на прясно агнешко месо от фермите в Пирин и Родопите. Времето е слънчево, условията за ски в планината са прекрасни. С 20 процента е намалена цената на лифт картите, хотелиерите също предлагат отстъпки от 30 до 40 процента.

В храма "Света Троица" се подготвят за посрещане на благодатния огън и Възкресение Христово. Нощната служба ще бъде в черквата, а великденското шествие ще се пренесе на площада пред паметника на Св. Паисий Хилендарски, защото дворът на храма през последните дни не може да побере хилядите празнуващи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.