Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжната прокуратура в Пазарджик ще разследва имотното състояние на кмета Тодор Попов

| обновено на 22.04.15 в 16:44
Кметът на Пазарджик Тодор Попов
Снимка: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира и ще разследва имотното състояние на кмета Тодор Попов. Образувана е преписка, която ще бъде разпределена на случаен принцип на наблюдаващ прокурор. Той ще прецени дали да бъде образувано досъдебно производство.

В случай че липсват достатъчно данни за това, прокуратурата ще възложи на компетентен орган да извърши допълнителна проверка за имотното състояние на Тодор Попов и начина, по който конкретно е финансирано изграждането на имението му в село Паталейница.

Както вече стана ясно, имението, състоящо се от основна къща, джакузи, плувен басейн, фитнес сграда, къща за гости и още няколко постройки върху три декара и половина площ се оценява на 1,5 милиона лева.

Тодор Попов днес през целия ден не отговаря на мобилния си телефон. Новият му пиар Ива Забуртова обясни, че ако преценят, ще пуснат прессъобщение. Към момента няма официален отговор от Общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.