Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградата "Стоян Камбарев 2015" е за цигуларите Александър и Мартин Зайранови

Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев 2015", която бе връчена за 6-а поредна година от Фондацията, носеща името на незабравимия наш театрален режисьор и подкрепяща младите творци, получиха младите цигулари от Варна – Александър и Мартин Зайранови.

Останалите номинирани ще получат подкрепа за реализация на свои бъдещи проекти. Ценното в този случай е, че това е награда, която не е строго профилирана в конкретен вид изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области.

Александър (13) и Мартин (16) Зайранови вече са доста популярни с изявите си на сцената. Те са ученици в НУИ „Добри Христов“ във Варна, но същевременно са млади студенти в класа на проф. Марио Хосен в НБУ. Най-младите номинирани досега за този приз, освен статуетката на Кольо Карамфилов и парична награда, получават шанса да свирят на концерт с камерния ансамбъл "Софийски солисти", ръководен от проф. Пламен Джуров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.