Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Grand Chocolate Festival или шоколадова експлозия в София

София ще се превърне в център на шоколади и производни продукти на 16-ти май, събота, в отрязъка между 11:00 и 19:00 часа. Шоколадът е едно загадъчно творение/продукт, което/който никога не омръзва на хората.

Ендорфинът, който се отделя при яденето на шоколад помага на тъжните да почувстват света по-топъл и уютен, на щастливите да бъдат още по-щастливи, а на дебелите, да бъдат още по-дебели, но това в рамките на шегата, защото дискриминация по отношение на килограми не се използва в нашето предаване!

На 16-ти май в Гранд Хотел София ще бъде първото официално мащабно изложение на шоколади и шоколадови продукти в София с български и чужди производители, и вносители на такива изделия.

Важно е да отбележим, че събитието е напълно безплатно, а дегустации и шоколади, които никога не сте виждали, ще има в изобилие. Към изкушенията ще има специални диетични шоколади за диабетици, сурови шоколади и бонбони, както и ръчно правени от майстори шоколатиери.

В студиото на "Джинджифил" гостуват организаторите Галя Крайчева и Иван Иванов, които ще разкажат има ли търсене на по-специални шоколадови продукти в България, какво ще бъде разнообразието от видове на изложението, а съвсем в началото отправяме въпроса: специално ли е отношението им към шоколада?Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андон Балтаков

Андон Балтаков: Нужен е пряк контакт с младата аудитория

Първата задача на новия генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков е всички екипи да разберат концепцията му и начина, по който тя ще рефлектира върху ежедневния трудов процес - правенето на журналистика или музикални предавания. Важен елемент ще бъде всички решенията да бъдат обсъждани и работещите в Радиото да бъдат наясно с..

обновено на 23.01.20 в 17:30
Пламен Петров

Сирак Скитник не е знаел какво е радиото, но е знаел какво трябва да бъде

Българското национално радио на 25 януари ще отбележи своя 85-годишен юбилей. Тогава ще бъдат връчени наградите за журналистика “Сирак Скитник”. Връщайки лентата назад към историята и личността на първия директор на БНР Сирак Скитник - талантлив художник, критик, поет, театрал, общественик, решихме още веднъж да напомним кой е той. “Сирак Скитник..

публикувано на 23.01.20 в 16:49

Доц. Людмил Георгиев показва 125 фуражки за годишнина на военноморския ни флот

125 фуражки, барети, шапки пилотки могат да бъдат разгледани до края на месеца в Мраморното фоайе на Столичната библиотека . Документалната изложба е озаглавена "141 години от създаването на Българския военноморски флот след Руско-турската освободителна война" /щрихи в дати и снимки/, а неин автор е доц. д-р Людмил Георгиев ...

обновено на 23.01.20 в 16:47

Две седмици Нора Ампова показва „1 милиард секунди“

„1 милиард секунди“ се казва най-новата експозиция на Нора Ампова , която тя открива на 25 януари (събота) в Doza Gallery. Проектът има панорамен или дори калейдоскопичен характер. Това не е типичната изложба на интересен и разпознаваем вече автор на живопис, рисунка и др. „картини“. Не е нито жалба, нито хвалба по отминалите 31 години..

публикувано на 23.01.20 в 15:27

Със свои творби български и китайски преподаватели разказват за пътя на коприната

„Пътят на коприната: от традицията към съвременността“ - под това заглавие в Националната художествена галерия може да разгледате изложбата, която събира произведения на преподаватели от софийската художествена академия и от Централната академия за изящни изкуства в Пекин. Участват 40 български и 51 китайски преподаватели от различни специалности, а..

обновено на 23.01.20 в 12:09

"Компактен град" или какво може да научи София от Брюксел

Срещата „Разговори за града: Компактен град“ с участието на главния архитект на София Здравко Здравков и неговия колега от Брюксел Кристиаан Борет ще се проведе днес в Софийска градска художествена галерия от 18 часа. Компактен град означава град, който не се разширява, а усвоява все по-добре пространството, което вече заема. Много от..

публикувано на 23.01.20 в 10:26

Накъде в София

МУЗИКА Концерт на валдхорниста Щефан Дор и Софийската филхармония можете да посетите от 19.00 часа в Зала "България". Той ще изпълни Втория концерт за валдхорна от Рихард Щраус под диригентството на Йоханес Вилднер. Във втората част на вечерта ще прозвучи Симфония номер 4 от Шуман. Щефан Дор е солист и водач на валдхорновата група на Берлинската..

публикувано на 23.01.20 в 09:22