Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На конкурса "Владигеров" в Шумен се състезават млади пианисти и цигулари от 14 страни

| обновено на 30.04.15 в 20:30

На 29 април с концерт в зала "Проф. Венета Вичева" вв Община Шумен се открива Международния конкурс за млади пианисти и цигулари на името на Панчо Владигеров, който се провежда веднъж на четири години. В състезанието този път участват 40 талантливи музиканти от 14 страни. За изненада на организаторите в категория "Цигулка" няма българи.

Двете международни журита се състоят от трима българи и трима гости от чужбина и са с председатели Людмил Ангелов при пианистите и проф. Минчо Минчев при цигуларите.

За концерта по откриването в Шумен пристигнаха двама от внуците на Панчо Владигеров - Александър и Константин, а в третия тур на конкурсната програма ще участват камерния ансамбъл "Софийски солисти", Оркестърът на Държавна опера - Русе и Шуменският симфоничен оркестър. Ново изискване в регламента е изпълнение с камерен оркестър в последния кръг на състезанието.

Чуйте интервюто с Диана Дечева - изпълнителен директор на Фондация "Панчо Владигеров" с интересни подробности преди началото на конкурса "Панчо Владигеров" в Шумен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.