Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на българските музикални и танцови дейци с ново ръководство

Четирима бяха кандидатите за председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) на извънредния ХХI конгрес на 25 и 26 април 2015 г. С мнозинство беше избран Станислав Почекански, който понастоящем е ръководител направление "Учебнометодическа и научноизследователска дейност" в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Именно академичното дружество в Академията е предложило кандидатурата му.

По устав мандатът е тригодишен, а заместник-председателите ще бъдат петима: проф. д-р Юлиян Куюмджиев, Галя Грозданова-Радева, Росица Бояджиева, Николай Куманов и Любчо Василев.

Интересът към конгреса беше голям и той беше продиктуван от това, че доста от хората, дошли на този конгрес очакваха промяна. Това е моето усещане - каза в предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт" новоизбраният председател на Съюза. Той смята, че приоритет в бъдещата дейност на СБМТД трябва да бъде синдикалната дейност.

Чуйте цялото интервю със Станислав Почекански в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.