Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем души са загинали и над 100 ранени при катастрофи в Силистренско

Снимка: БГНЕС

От началото на годината в Силистренска област са станали 112 катастрофи със седем загинали и 133 ранени. Сред жертвите няма деца. 

14 са за една година ПТП-та с участието на деца в Силистренска област, съобщи главен инспектор Радостин Върбанов, началнитк сектор "Пътна полиция" по повод седмицата за пътна безопасност, която тази година е под мотото "Спаси живота на децата".
Пет от тези произшествия са били с пешеходци деца, при които има четири леко ранени и едно тежко ранено. В седем транспортни произшествия са пострадали с деца пътници, четири от които са леко ранени, три с тежки травми. Има две настъпили ПТП-та с деца, управлявали велосипед. За щастие нямаме загинали. Наистина е много тревожна тенденцията и към настоящият момент транспортната обстановка в  област Силистра е в лошо състояние. Искам да се обърна към всички водачи за повече толерантност, може да се спасят много хора.
На 8 май КАТ- Силистра ще проведе акция по метода на широкообхватния модел с участието на ученици от местните училища. Акцията ще започне с едноминутно мълчание в памет на децата, загинали при катастрофи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.