Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът потвърди, че губим много от санкциите срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов за пореден път потвърди, че страната ни губи много от санкциите и контрасанкциите между Европейския съюз (ЕС) и Русия.

Борисов коментира, че за правителството е важно да изрази несъгласие с политиката на Москва към Украйна, но също е важно да развива икономическите отношения.

Сега положението е по-лошо от Студената война. Навремето беше ясно - има си Варшавски договор, има си НАТО, има си СИВ, има си Европейски съюз. Сега, понеже правилата не са така ясно изразени, всички ние се движим от колективното ни членство - дали е в НАТО, или е в Европейския съюз. Показваме, че не сме съгласни с политиката за Украйна, но в същото време не искаме да прекъсваме отношенията си с един братски за нас народ и да изгубим пък и своите икономически позиции там.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Стокообменът между България и Русия е паднал с 15% след налагането на санкциите

Наложените икономически санкции от Европейския съюз на Русия са довели до спад на стокообмена между България и Руската федерация с 15 на сто, съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски . Той отговори на въпрос на партия "Атака" за ползите и вредите..

публикувано на 15.05.15 в 11:15