Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 транспортни фирми се отказват от превози до летището в Бургас

| обновено на 25.05.15 в 17:21
Снимка: БГНЕС

22 транспортни фирми няма да извозват туристи от летището в Бургас в знак на протест срещу повишената от 80 на 400 лева годишна такса за достъп до аерогарата.

Въпреки предварителните очаквания протестът на транспортните фирми не доведе до хаос на аеропорта. Първите туристи, които трябваше да бъдат обслужени, пристигнаха с полет от Москва в 9.28 часа. Повечето от тях се качиха на таксиметрови коли, а девет души, които предварително бяха платили за трансфер до Слънчев бряг с автобус, останаха да изчакат края на протеста. 

Близо 30 собственици на транспортни фирми и шофьори се събраха пред сградата на Терминал 2, за да изразят недоволството си срещу повишените такси за достъп и престой на паркинга на летището. Те отказват да платят новите, по-високи цени на месечната и годишната такса. 

От 80 на 400 лева е повишена годишната такса за достъп и престой на бургаското летище. Транспортните фирми отказват да я платят:

Не сме дошли тук да паркираме, дошли сме да обслужваме туристите. Просто искаме да имаме свободен достъп до летището, както го има в целия свят.

Изпълнителният директор на морската аерогара Георги Чипилски заяви, че компромис няма да бъде направен, тъй като таксите са адекватни на инвестициите, вложени в модернизацията на бургаското летище.

След автошествието на 13 май, това е вторият протест на транспортните фирми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.