Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на ГЕРБ за управител на БНБ Димитър Радев ще се срещне с всички парламентарни групи

Снимка: Българска народна банка

Съветникът в Международния валутен фонд Димитър Радев, който е фаворит за нов управител на БНБ, беше на закрита среща в Народното събрание с председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ и представителите на Реформаторския блок. Това е била среща, на която Стоянова е запознала коалиционния си партньор с кандидата за бъдещ управител на БНБ. След срещата Менда Стоянова обясни:

Опознавателна среща на първия номиниран за управител на БНБ. Ще се срещне г-н Радев с всички парламентарни групи. Търсим максимална подкрепа, консенсус за избирането на управител, защото това би дало знак, че подкрепяме стабилизирането на Централната банка. Ако се постигне съгласие за този номиниран кандидат - г-н Радев, може в един едномесечен срок да бъде избран новият управител.

Представителят на реформаторите Димитър Делчев не отговори на въпроса дали ще подкрепят тази кандидатура, както и че е много рано да се каже дали Реформаторският блок ще има свой кандидат, но подчерта, че Димитър Радев е добър експерт.

Той е експерт с много опит в банковата сфера, така че неговите идеи са добре подплатени с експертиза.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.