Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на ГЕРБ за управител на БНБ Димитър Радев продължава срещите си с депутати

Снимка: Българска народна банка
Кандидатът на ГЕРБ за нов управител на Българската народна банка Димитър Радев ще продължи и днес срещите си с парламентарни групи в Народното събрание. Съветникът в Международния валутен фонд се срещна вчера с ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, придружаван от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. Целта е търсене на широка подкрепа за кандидатурата на Димитър Радев за гуверньор на Централната банка.

Досега това е единствената кандидатура за този пост. Ако последва оставка на настоящия управител Иван Искров, бъдещият ще може да бъде избран до края на месец юни, обясни Менда Стоянова.

Подготвя се и промяна в Закона за БНБ, за да се уреди мандатността на длъжностите, избирани от Народното събрание. Това ще важи и за подуправителите на БНБ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Кандидатът на ГЕРБ за нов управител на БНБ Димитър Радев се срещна с парламентарните групи

Съветникът в Международния валутен фонд Димитър Радев , който е кандидатът на ГЕРБ за нов управител на БНБ, се срещна с групите на ГЕРБ, Патриотичния фронт, Реформаторския блок и АБВ. На срещите в Народното събрание го придружаваше председателят  на..

публикувано на 26.05.15 в 19:31