Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янка Такева: Тодор Танев да не обвинява квесторите за изтичането на информация за матурите

| обновено на 11.06.15 в 21:21
Янка Такева
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева призова министъра на образованието Тодор Танев да не обвинява квесторите за изтичането на информация за матурите.

Българският учител не може да направи това. Квесторите са учители от други училища. Те са квестори на ученици, които не са техни. Не подозирам хора от министерството, не подозирам учителите, не подозирам директорите. Моето подозрение е, че може странични хора, които са чули, прочели вече в информационното пространство задачите по литература и по математика, да са ги решили и съответно да са ги подали на изобретателните ученици, заяви Такева отговор на вчерашното заявление на министъра, че в изнасянето информация са участвали няколкостотин учители, предимно от малките населени места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Полицията не е открила данни за престъпление на квесторите при провеждането на матурите тази година

Полицията не е открила данни за престъпление на квесторите при провеждането на матурите тази година, съобщи директорът на Националната полиция старши комисар Христо Терзийски . Той уточни, че ако в случая трябва да бъдат налагани наказания, решението може..

публикувано на 11.06.15 в 14:44
Тодор Танев

Министър Танев: Стотици квестори са изнесли информация за матурите

Започналите за първа година проверки как зрелостниците успяват да получат отговорите за матурите са показали, че квесторите са имали пръст в тази практика, която по думите на министър Тодор Танев, била от години. "След 8.30 ч. съвсем нормално е да има..

публикувано на 10.06.15 в 16:18
Тодор Танев

Тодор Танев: След 8:30 часа има възможности квесторите да разполагат с отговори на матурите

Започналите за първа година проверки как зрелостниците успяват да получат отговорите за матурите, са показали, че квесторите имали пръст в тази практика, която, по думите на министър Тодор Танев , била от години. Не е просто практика. След 8:30..

публикувано на 10.06.15 в 15:41