Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от българите, блокирани на летището във Виена, вече са в България

Част от българите, които бяха блокирани късно снощи на летището във Виена заради отменен полет до София, вече се прибраха в България. Това съобщава репортерът Виолета Ашикова от летището в София и допълва:

След близо 20 часа от блокирането ни на трети терминал на летището във Виена, късно снощи с неубедителното обяснение от страна на служителите на летището, че нямат екипаж, който да извърши планирания и напълно продаден полет от Виена до София, десетки пътници, повечето, от които българи, останахме с часове на летището в австрийската столица. Обясниха ни, че полет категорично няма да има, че билетът на всеки пътник ще бъде  презаверен за друг ден и за друго летище, от което да бъде направен трансфер до София.

Повече от четири часа е продължило презаверяването на билетите на блокираните пътници, като голяма част от пътуващите са били прехвърлени за двата директни полета от Виена до София тази сутрин и този следобед.

Другата по голяма част бяхме разпределени с други полети. Десетина души пътувахме с полет до  полската столица Варшава с престой два часа на летището там, за да бъдем транспортирани в София с нискотарифна полска авиокомпания, съобщава още Ашикова.

Трансфери са направени също така през Берлин и Мюнхен за останалата част от блокираните българи. Някои от тях ще пътуват едва в късния следобед днес от Виена. В подобна ситуация са изпаднали пътници за  Дюселдорф от немски произход, които са обслужени много бързо и са транспортирани с автобус до хотел. Сред пътниците за София е имало много студенти и няколко малки деца. Съобщава се и за напрежение между някои от пътниците и обслужващия персонал на летището, като се е наложило служители на охраната да следят за реда.

Това не е първият път, в който десетки българи и други чужди граждани остават блокирани на летището във Виена. Последният случай е от края на декември, когато отново много пътници са изпаднали в същото положение заради дублиране на билети преди Коледа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.