Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тембристо" - за публика с отворени сетива

Горе: Стефан Врачев и Вълчан Вълчанов; долу: Вера Гиргинова и Недялко Недялков
Снимка: Софийска филхармония

Различни тембри, различни епохи, различни музикални линии ще се преплетат в концерта Tembristo - musical impressions. Софийската филхармония ни кани да присъстваме на един необикновен концерт с програма от барока до джаза, представена от Вера Гиргинова – сопран, Вълчан Вълчанов – обой, Недялко Недялков – кавал и Стефан Врачев – пиано, клавесин и други клавишни инструменти.

Музикантите ще поднесат на публиката приятни музикални изненади. Ако искате да разберете как в един и същ концерт могат брилянтно да се съчетаят пиеси от акустичната и съвременната епоха или просто искате да се насладите на една "тембриста" програма, не пропускайте да посетите концерта в камерна зала "България" на 19-и юни от 19.30 часа. 

За мен това е нов подход, защото аз дълги години съм следвала едни чисто класически принципи и стриктно нотния текст. Сега този подход ме вдъхнови, защото е импровизационен, изпълнен със свобода и със споделена енергия, която се прехвърля от един на друг, споделя младата оперна певица Вера Гиргинова и отправя покана от името на изпълнителите:

Вие елате на концерта в петък, а ние обещаваме да Ви поднесем целия вкус, музикалност и чувствителност, на които сме способни. 

Чуйте цялото интервю с двама от участниците - Вера Гиргинова и Вълчан Вълчанов и едно тяхно изпълнение в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.