Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открит бе градският парк в Килифарево, възстановен след наводнението

3
Снимка: Катя Чорова

Година след наводнението в град Килифарево беше открит възстановеният градски парк. Специална изложба показа снимки на залетите къщи и на дарителите, помогнали на пострадалите семейства с пари, мебели и техника. Великотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здравето и благоденствието на неговите 2400 жители.
На 19-и юни миналата година придошлата река Белица заля 43 къщи, промишлени предприятия и повреди инфраструктура в Килифарево, но за щастие при бедствието нямаше жертви. 
Година по-късно Дочка Пилева и Мариана Колева си спомнят за преживяното:
Водата дойде ненадейно, заля двора, градината, издави животните и влезе в къщата.
Беше трагедия, кошмар, уплаха, стрес. Дано не се случва повече!
Двете жени споделиха, че благодарение кметството в Килифарево, общината във Велико Търново и дарители са ремонтирали и оборудвали домовете си и за това лято имат само дребни довършителни работи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още по темата

Дебелец

Овладяна е ситуацията след пороите в Килифарево, Дебелец и във Велико Търново

В селищата Килифарево, Дебелец и във Велико Търново ситуацията след поройните дъждове и наводнения вече е овладяна. Няма бедстващи хора. Навсякъде  е възстановено електрозахранването. Затворен за движение остава Проходът на републиката. Около..

обновено на 20.06.14 в 18:33