Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осемгодишно дете е било прегазено на пътя Пловдив - Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Осемгодишно дете е загинало на пътя между Пазарджик и Пловдив. Момченцето е било прегазено от микробус, след като е изскочило на пътното платно. В момента на инцидента, загиналото момче е било заедно с друго петгодишно дете, което е невредимо. Към момента не е ясно какво са правили двете деца край главен път с висока интензивност и без родителски надзор. 

Загиналото момче е изскочило внезапно на пътя и така  се е отзовало под гумите на микробус с пазарджишка регистрация, който е пътувал за село Първенец. Шофьорът не е успял да реагира. Другото дете е се е забавило при пресичането и това го е спасило. 
Шофьорът на микробуса е тестван за алкохол, пробите са отрицателни. Според говорителя на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов пътят Пазарджик - Пловдив е с интензивност 2 хиляди автомобила на денонощие и е недопустимо непълнолетни да играят край шосето. Извършва се оглед от полицията. Временно движението към Пловдив се извършва в едната лента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.