Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в Рила е овладян в по-голямата част от територията му

Снимка: БГНЕС

Пожарът в Национален парк "Рила" е овладян в по-голямата част от територията  му. Останала е малка площ от около 200-300 метра по права линия в северозападния дял на огнището. Това казаха за "Хоризонт" от  координационния щаб, който е разположен в Рилската света обител.

Няма никаква опасност за манастира, както и за вековните гори в защитената територия. Три хеликоптера и над 300 огнеборци участваха днес в гасенето. В района на пожара са останали 20 пожарникари от службите в Благоевград и Перник, които ще наблюдават ситуацията през нощта.

Утре в 6:00 часа сутринта акцията ще продължи при същата организация, като очакванията са пожарът да бъде напълно овладян.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Ситуацията около пожара в Национален парк "Рила" е без промяна

Няма промяна в ситуацията около пожара в  Национален парк "Рила", който  избухна преди полунощ на 23 юли. Близо 300 души участват в гасенето, логистиката е поверена на 57 доброволци, а още сто служители на Министерството на отбраната са в готовност да..

публикувано на 25.07.15 в 16:12

Хеликоптер се включи в потушаването на пожара в Рила

Хеликоптер, предназначен за високопланиски терени на частна авиационна компания, се включи в гасенето на големия пожар на Рила. Захари Алексиев, изпълнителен директор на "Хелиос еър“ поясни, че хеликоптерът ще превозва хора и техника, докато пожарът..

публикувано на 25.07.15 в 14:33

Продължават усилията за потушаването на пожара в Рила

Пожарът в Рила е овлядан от три страни. Тежка остава ситуацията в западната част на горящия район. В спасителните дейности са мобилизирани близо 300 човека. Министърът на отбрана Николай Ненчев и директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и..

обновено на 25.07.15 в 12:33