Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общини и кметства в Пазарджишка област получават финансиране по кампанията „Чиста околна среда“

17 проекта от Пазарджишка област са одобрени за финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ на Министерството на околната среда и водите. Над хиляда проекта общо са подадени от цялата страна, от тях финансиране ще получат 234.

До 10 хиляди лева ще получат общините Пещера и Сърница, както и кметствата на селата Левски, Дубровница, Карабунар, Побит камък, Семчиново и Виноградец. Финансиране ще получат и пет училища в региона. Средства в размер до 5 хиляди лева ще бъдат отпуснати на три детски градини.

Идеята на кампанията "Чиста околна среда" е да се ангажират повече хора в изграждането и възстановяването на детски площадки, зони за отдих, междублокови пространства, озеленяване и изграждане на спортни съоръжения. Задължително условие на Министерството на околната среда и водите е проектите да включват и последващо стопанисване и поддръжка на изградените обекти. Общо постъпилите проекти на детски градини в страната са 773, като одобрени за финансиране от тях са 120.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.