Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100-годишнината на българското кино е сред акцентите на "Аполония"

| обновено на 28.08.15 в 08:26

Отбелязването на 100 годишнината на българското кино е сред основните акценти на фестивала "Аполония" в Созопол тази година. В програмата е включен концерт от филмова музика "Живите филмови песни", както и прожекцията на най-награждавания български филм "Рок".

Заглавието на откриването е Живите филмови песни, поясни Маргарита Димитрова, артистичен директор на фестивала.

Аполония пак ще изненада своята публика с доста богата културна програма, много артисти във всички жанрове ще участват, много премиери ще има, допълни още кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Почитателите на изкуството ще могат да избират от 85 събития, сред които 25 премиери в програмата на фестивала от 28 август до 5 септември. Те ще могат да видят филма "Урок" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева. На петте фестивални сцени ще бъдат представени театрални постановки, моноспектакли, изложби, игрални и документални филми и премиери на книги. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.