Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носители на "Аполон Токсофорос" станаха режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева

За 31-ви път тази вечер в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата "Аполония".

Новината на деня е, че новите носители на наградата "Аполон Токсофорос" за 2015 г. са режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Техният филм "Урок", който е получил до този момент 29 наради от наши и чужди кинофестивали и конкурси, ще бъде прожектиран по-късно тази вечер на откриването на "Аполония" в амфитеатъра.

Преди него ще прозвучат и песни от култови български филми. Всичко това е реверанс от страна на организаторите към 100- годишнината на българското кино.

От 19 часа в археологическия музей на Созопол ще започне поредицата класически камерни концерти.

Много знаменити български музиканти, художници, писатели, актьори и трупи ще гостуват в Созопол. "Аполония" продължава до 5-и септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

100-годишнината на българското кино е сред акцентите на "Аполония"

Отбелязването на 100 годишнината на българското кино е сред основните акценти на фестивала "Аполония" в Созопол тази година. В програмата е включен концерт от филмова музика "Живите филмови песни", както и прожекцията на най-награждавания..

обновено на 28.08.15 в 08:26

Класическата програма на Аполония 2015

31-вото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" започва на 28-и август и ще продължи до 5-и септември. Всяка една от фестивалните вечери ще предложи и по един камерен концерт на сцената в Археологическия музей, а изпълнителите са както млади..

публикувано на 27.08.15 в 15:12