Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Петров: Ще намерим волята за три месеца антикорупционният закон да бъде приет

За нас единството е по-важно, отколкото частния интерес на нашите кандидати от СДС

Любен Петров
Снимка: БГНЕС

Важно е ние да не се отказваме от реформите и да убеждаваме и нашите коалиционни партньори, и българското общество в тази необходимост – няма как нещата да се случат отведнъж. Това каза в предаването "Преди всички" Любен Петров, заместник-министър на икономиката и председател на СДС – София, който беше избран в сряда за новия председател на градската структура на партията в столицата:

Много е притеснителен този момент с отхвърлянето на закона, но съм убеден, че заедно партиите от Реформаторския блок и заедно с нашия коалиционен партньор ГЕРБ ще успеем да намерим силата и волята за три месеца този закон да бъде приет.

Коалиционните форми явно ще се налагат и ние трябва да се учим да работи и да управляваме България тези коалиционни формати, подчерта Петров.

По повод предстоящите местни избори и кандидата за кмет на София на коалицията в лицето на Вили Лилков, Петров заяви:

Кампанията върви на едно много добро ниво – важно е да се направи една симбиоза. Господин Лилков е с огромен опит в общинската администрация и управление и смятам, че той ще може да защити нашите тези, нашите политики и виждането за това София да работи и да се управлява по-добре.

Традиционната десница в лицето и на СДС, и на ДСБ, и на другите колеги от Реформаторския блок, е силно представена в София и съм убеден, че ще намерим успешната формула, с която да покажем по-добри резултати, допълни още той.

Твърдо сме за единното явяване на Реформаторския блок с единна регистрация, допълни още Любен Петров в коментар за предстоящото заседание на Националния съвет на СДС по-късно през деня, на което ще бъде взето решение за явяването на организациите на местните избори:

СДС е най-ощетена и най-губеща от единната регистрация, защото ние сме най-добре представени в местната власт. Тази наша сила и предимство реално ние ще ги разпределим между другите парии и колеги от Блока, но за нас единството е по-важно, отколкото частният интерес на нашите кандидати от СДС. 

Цялото интервю на Борислава Борисова с Любен Петров чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.