Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори Music Campus Балчик в първите дни на септември

| обновено на 07.09.15 в 14:27

Music Campus Balchik цели да изгради и установи многообразна платформа за срещи и обучение на млади музиканти. Той предлага целенасочено развитие на място в България, което да спомогне положителното развитие на професионалната кариера на участниците. По този начин би се намалила емиграцията на млади хора и млади таланти от България.

Music Campus Balchik допринася за по-нататъшното позициониране на Държавен културен институт „Културен център Двореца” като място за срещи на творци и интересуващи се от изкуство хора извън активния туристически сезон. По този начин организаторите целят да допринесат за благоденствието на хората от Крайморска Добруджа. Този регион в Североизточна България е бил под румънска окупация от 1913 до 1940 година. Културният институт „Двореца” обхваща множество сгради, съставлявали лятната резиденция на румънската кралица Мария.

След първото много успешно издание на Music Campus Balchik през 2014 г., сега започва второ, с нов набор от майсторски класове и фестивална концертна програма.

Подробности можете да научите в интервюто с Жасмина Щалдер - българка, която живее и работи в Швейцария, идеен двигател на проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.