Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Бояджиев-син записа новата си творба с Радиосимфониците

Румен Бояджиев-син
Снимка: личен архив

Румен Бояджиев-син е сред малцината щастливи композитори от младото поколение, чиито творби често се изпълняват на сцена и се записват, към тях има интерес и в интернет. В националната анкета "Музикант на годината 2012" слушателите на БНР и предаването "Алегро виваче" отличиха неговата детска оперета "Малката кибритопродавачка" с наградата в категория "Премиера".


След премиери в Музикалния театър и Софийската филхармония, след изключително успешните проекти "ФСБ Симфони" и „БГ Рок Симфони" - част от събитията, с които бе отбелязана 80-годишнината на БНР, през месец юли 2015-а композиторът бе поканен да запише със Симфоничния оркестър на Националното радио под диригентството на Григор Паликаров новата симфонична поема "България" в памет на Панчо Владигеров. Това гостуване в ефира на програма "Хоризонт" е радиопремиерата на произведението.

Повече подробности за създаването на тази и още две нови творби, за творческите сътрудничества и за емоциите на твореца - чуйте в интервюто с Румен Бояджиев-син.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.