Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Репортажи от "Аполония"


В две поредни издания на предаването "Алегро виваче" проследихме класическата музикална програма с камерни концерти в рамките на 31-вите Празници на изкуствата "Аполония". Силното присъствие на български музиканти, които живеят и творят зад граница, привлече в Археологическия музей на Созопол много публика, а често и гости, дошли специално за събитията от други градове.

Чуйте в първия звуков файл репортажи с интервюта и документални записи от концертите на дуото Зорница Иларионова - цигулка и Асен Танчев - пиано, на пианистката Пламена Мангова, която свири за първи път на този фестивал, на баса Юлиан Константинов, на блестящите Албена Данаилова и Пламена Мангова, които дебютираха като дуо именно в Созопол, на утвърденото дуо Йоанна Каменарска и Ирина Георгиева.

Във втория звуков файл срещите продължават с клавирното дуо Рада Чомакова и Красимира Червенкова, с джазмена Живко Петров, който прие предизвикателството да композира и класическа музика, с новото трио Люси Джийл – цигулка, Александър Сомов – виолончело и Иван Янъков – пиано, чиято обща географска точка е Лондон.За финал - музикална среща с учениците от майсторския клас по цигулка на проф. Минчо Минчев.

Чуйте репортажите от "Аполония 2015"!











Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.