Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуйте кмета!

Радостин Радев: В община Костенец подготовката за първия учебен ден върви на бързи обороти

Снимка: Анжела Каменова
В община Костенец само в едно училище ремонтите ще продължат и след 15 септември, съобщи пред Радио София кметът на общината Радостин Радев.

По думите му, подготовката за първия учебен ден върви на бързи обороти. Все още продължава ремонтът на физкултурния салон в СОУ "Климент Охридски", който трябва да приключи до 10-ина дни. Учебният процес обаче няма да бъде възпрепятстван, смята Радев.

В детските градини са направени ремонти през месеците юли и август, доставено е и ново оборудване. В града няма проблем с недостиг на места в детските градини и яслите - няма нито едно върнато дете, увери кметът.

Във всички учебни заведения са взети и мерки за енергийна ефективност - санирани са, с подменена дограма, топлоизолация и парна инсталация. Слаб е обаче интересът от страна на собствениците на жилища към националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, обясни кметът Радев. По думите му, са направени няколко срещи с домоуправителите, но до момента няма подадено нито едно заявление по програмата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Със Зоран Джуров

Независима България празнува и в Цариброд

Днес на 22 септември честваме 116 г. Независима България.  Радиокафе гостува  на нашите приятели в Република Сърбия - Община Цариброд , която чества и своя традиционен празник  в едно съвместно предаване на Радио София и Радио-телевизия Цариброд. Наши гости са:  Зоран Джуров – Председател на Общински съвет Цариброд,  Милан Андреевич – Актьор в..

публикувано на 22.09.24 в 12:18
С Милена Алексиева - изп. Длъжността кмет на район Оборище

Изкуството на споделянето офлайн

Изнесеното ни студио днес е на Голямата маса, организирана от Община "Оборище". За инициативата и отклика на съкварталците ви срещаме с Милена Алексиева - изп. длъжността кмет на район Оборище: Разбира се, нито снимките, нито гласовете могат да пресъздадат атмосферата на улицата, където подобни събития отдавна са част от живота на хората, ьа които..

публикувано на 21.09.24 в 17:15
Роза Попова и Чичо Стоян

Адресите на любовта – Роза Попова и Чичо Стоян

Актрисата и писателят се залюбват, когато тя е на 14. Като  Пигмалион, той я извайва в човек и творец по свой образ Днес малцина знаят името на Роза Попова, част от градителите на българския професионален театър, заедно с Адриана Будевска, Кръстьо Сарафов и Васил Кирков. Вероятно мнозина си спомнят детското стихотворение „Щъркел шарен,..

публикувано на 21.09.24 в 14:00
Малкият принц

Забравената любов към човека

На 21 септември предстои премиерата на семейния спектакъл „Малкия принц“.  Режисьор на този вълшебен спектакъл, който ще ни отведе до далечни земи, непознати планети и уютни кътчета на собствените ни души, е Веселка Кунчева, която зад гърба си има два великолепни спектакъла на сцената на Младежки театър – „Момо“ по Михаел Енде и „Дон Кихот“ по Мигел де..

публикувано на 21.09.24 в 11:50

Изложение за кандидат студенти "Уча в чужбина" ще стартира този уикенд в София

Университетското образование в чужбина е желана перспектива за все повече бъдещи студенти, но изборът на образователна дестинация става изключително важен за тях с оглед на перспективите за бъдеща реализация.  По последни данни  за 70.1% от студентите е по-важно придобитото образование в чужбина да е стойностно и да разширява перспективите за..

публикувано на 20.09.24 в 17:52

Превенция и безплатни прегледи срещу най-честите заболявания

От 21 септември 2024 г. всяка трета събота от месеца ще бъдат провеждани събития с вход свободен, с цел превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас. Присъстващите ще имат възможност да се запишат за безплатни профилактични прегледи и да получат ваучери за безплатни изследвания. Лекари от УМБАЛ..

публикувано на 20.09.24 в 17:43

Фармацевтите са в готовност за протест

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Промените предвиждат продажба на лекарствени продукти във вендинг машини. Какви са техните притеснения и какво решение предлагат? Маг.-фарм. Константин Качулев, председател на Национална аптечна браншова..

публикувано на 20.09.24 в 16:30