Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният Радек Баборак открива "Дни на музиката в Балабановата къща"

Балабанова къща Пловдив

Есенното издание на VІ международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" ще бъде открито на 23-ти септември 2015 г. в Концертна зала - Пловдив с концерт на чешкия валдхорнист Радек Баборак - един от най-уважаваните солисти на световната сцена, дългогодишен соло корнист на Берлинската филхармония, а сега концертиращ артист, сформирал и своя ансамбъл "Баборак", с който пристигна и в Пловдив.


Светлин Русев и Пловдивската филхармония, 101 каба гайди, Бобо Йоцов и Йоцов кларинет секстет, дуото Йоанна Каменарска и Ирина Георгиева, Василена Серафимова и Тома Енко от Франция - това са част от музикантите, които ще създават фестивални събития и положителни емоции на пловдивска сцена от 23-ти септември до 29-и октомври. А сцените са Балабановата къща, Концертната зала и Античният театър в Пловдив.

"Дни на музиката в Балабановата къща" е носител на лейбъла "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" за 2015-а и 2016-а година, както и на приза "Музикален проект на годината" в националната анкета на предаването "Алегро виваче" на БНР "Музикант на годината 2011".

Чуйте повече подробности за програмата на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща" в интервюто с Мила Павлова - артистичен директор на фестивала и носител на наградата "Музикален мениджър на 2012 година".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.