Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веско Ешкенази: Идеята за дуото с Людмил Ангелов беше на баща ми

Дуото Веско Ешкенази и Людмил Ангелов

20 години от създаването на дуото Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов ще бъдат отбелязани с концерт в рамките на V международен фестивал "Пиано Екстраваганца" на 5 октомври в концертната зала на Военния клуб. Билетите за събитието свършиха много преди датата, защото двамата са любимци на българската публика и появите им на наша сцена се следят с внимание и дори с нетърпение.

Специална част от програмата ще бъде Соната №3 за цигулка и пиано от Йоханес Брамс, която двамата са изпълнили и на първия си съвместен концерт. Другите предвидени автори са Моцарт, Гершуин, Пиацола, Гардел.


Баща ми Пантелей Пантелеев ни свърза, той предложи и ние се видяхме след това с Людмил, и направихме първия си концерт в Толедо си спомням, на неговия фестивал там,
разказва сега цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази.

Чуйте в звуковия файл какво още си спомня той за началото преди 20 години.

По повод годишнината, октомври е обявен за Месец на дуото Ешкенази - Ангелов в предаването "Алегро виваче" и във всяко издание ще звучат негови изпълнения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.