Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва 25-ият сезон на Нов симфоничен оркестър

На 28 октомври от 19.30 часа в зала "България" ще бъде открит официално 25-ият творчески сезон на Нов симфоничен оркестър - първият частен състав от този калибър след промените през 1989 година.


В програмата, подготвена от настоящия музикален директор Петко Димитров, присъства творба, която е звучала и на дебютното представяне на оркестъра през 1991 година - Концертът за кларинет и оркестър от Моцарт, отново със солист Боби Йоцов. Другите произведения са увертюрата към операта "Сватбата на Фигаро" от Моцарт, Увертюра "Манфред" от Шуман и Симфония №1 "Класическа" от Прокофиев.

Какво си спомня основателката на Нов симфоничен оркестър Юлия Христова за куража да се осъществи подобно начинание и ината да се отстои през годините - чуйте в интервюто за предаването "Алегро виваче" в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.