Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към полицейските протести се присъединиха и бивши служители на МВР

Протести полицаи
Снимка: БГНЕС

Бивши служители  на МВР в Благоевград  също излязоха на протест, в знак на  съпричастност към колегите си, работещи в сектор „Сигурност“. Финансовата и кадровата политика във вътрешното министерство е под всякаква критика и това започва да става опасно, заяви  пенсиониран, миналата година, служител от секретните звена , който още не е получил обезщетението си:

Завел съм дела, нямам още резултат. 33 години съм работил и съм стискал зъби за тези 20 заплати.

Назначенията в МВР без ясни критерии и с оглед на реалните нужди са сериозна част от проблема. Бивши  служители признаха, че във ведомството има два пъти повече хора от необходимото:

Старите криминалисти си отидоха. Кой ще остане да им работи. Ние си купуваме дрехите. Ако примерно бяха казали, че съкращават 50% от личния състав, а на останалите вдигат заплатите и подобряват базата. При  една по-добра база и по-малко хора можете да вършите работа.

А има ли основание да се намали личния състав?

Мисля, че може да се намали над 30%.

Един от създателите на синдикалната федерация на служителите в МВР предупреди за разрастване на протестната вълна :

Няма да ги оставя. Създал съм този синдикат, бивши служители, бивши колеги са тук в момента. Чакат се протести и на военните следващите дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.