Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Pavell & Venci Venc’ задават философски въпроси и в песните си. Например: "Как стана така"...

Колаж от новия клип на Pavell & Venci Venc'
Снимка: Радио София
Pavell & Venci Venc’ дойдоха този понеделник, за да ни разкажат „Как стана така“ в живота, музиката и новата им едноименна песен. И това парче не изневери на техния стил – песните им винаги да са отражение на личните им изживявания, емоции и впечатления.

В клипа този път момчетата са заложили, както сами казаха, на семплотата, в която по-често трябва да намираме красотата. Разказаха ни и за персонажа, който за втори път виждаме в техен клип, - своеобразния ЧЧаплин, нарочен от тях самите за талисман. Именно покрай него момчетата се уверяват за пореден път, че „няма случайни неща“, че „всяко нещо и всяка среща се случва с причина“ и че „всичко в този живот е урок, от който трябва да се поучим“.

Нещото, което търсят, се оказа балансът и истинската любов, която винаги раздавали на всички, като милиони „малки парченца от тях самите“. А тези парченца са именно всичките им фенове, който безотказно ги подкрепят и им помагат да сглобяват пъзелите в своето творчество. И те не спират да гиредят…

Павката и Венци вече подготвят следващите си проекти, като както сами казаха – живеят за и с музиката. Предстоят им няколко участия този месец, а през февруари и едно дългоочаквано ново парче ще излезе извън творческите им „чекмеджета“.

В края на предаването обещахме, че ще запишем на видео и традиционното блиц интервю – и то вече е факт.

Pavell & Venci Venc’ рекоха:

За новата им песен „Как стана така“:
Не трябва да бягаш от този въпрос, трябва да го приветстваш.
В песента приликата с лица и събития е напълно… нарочна.

Не съобразяваме убежденията си със сцената, съобразяваме сцената с убежденията…
Нощта е най-тъмна точно преди зазоряване (цитат, но чуйте откъде).
Творчеството ни може един ден да прерасне в религия, наречена толерантност, знаеш ли…
Ние сме артисти, защото се вглеждаме в детайлите.
Най-важното в тоя живот е да даваш...

Ще научите и:
Коя е единствената любов, която можеш да си купиш с пари и как така слънцето изгрява и когато Venc’ се прибира вкъщи… вечер…
Кой герой Pavката си е татуирал на 2 места.
Когато Venc’ срещне дама, я пита дали е гледал Star Wars и тогава решава дали да продължи да говоря с нея…

Чуйте цялото им гостуване в рамките на предаването. А какво казват за България, музиката и надеждата, както и кои са любимият им звук и дума можете да чуете и видите в записа качен на фейсбук страницата на предаването „Пожелание с послание“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24