Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднати стоманени въжета са основната причина за инцидента в училище в Разлог

| обновено на 03.12.15 в 09:12
Снимка: БГНЕС

Вандалски акт е основната причина за инцидента на спортната площадка в двора на основното училище в Разлог, при който тежко пострада 16-годишно момче. Стоманените въжета, с които футболните врати са били закрепени към оградата на игрището, са били прерязани и откраднати, твърди кметът Красимир Герчев. Спешно сформирана комисия от общината е направила оглед на училищния двор, прегледана е основно и документацията на спортното съоръжение, заяви той:

Всичко това, което е трябвало да се направи по отношение на строителството на тази площадка, съответните строителни книжа, проектиране, изграждане, въвеждане в експлоатация, отговарят на всички изисквания.

Все пак тя е площадка, въведена 2012 година, така, че е относително нова площадка.  

По проекта за изграждане на спортната площадка футболните врати са били преместваеми, за да могат да се ползват и от по-малките ученици. Заради сигнали, че вратите често се използват и за весилки, което е опасно за учениците, преди пет месеца общината е разпоредила те да бъдат обезопасени така:

Преди няколко месеца получихме информация, че тези врати незнайно защо се използват за висилки и предприехме едни действия, съответно всички врати бяха фиксирани със стоманени въжета към оградата. Това, което сега констатираме, е, че благодарение на явно вандалски акт, тези въжета, които ние бяхме сложили към тази площадка, са прерязани и фактически са откраднати.

Според информацията, подадена от учители и ученици, свидетели на инцидента, Атанас Мишков се е хванал за горната греда и вратата се стоварила върху него. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Осмокласник пострада тежко на спортна площадка в училище в Разлог

14-годишният Атанас Мишков е пострадал тежко в двора на основно училище "Никола Парапунов" в Разлог, след като метална футболна врата е паднала върху него. Атанас е пострадал в час по физическо възпитание. Част от осмокласниците играели футбол, а..

обновено на 02.12.15 в 19:10