Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Вельова желае да създава градска мода, която да среща по улиците на Париж и София

2
Снимка: www.milenaveliova.com

В „Кой кой е“ гостува дизайнерката Милена Вельова, която облича с уникалните си дрехи родния елит. Тя е една от петте български дизайнерки, които бяха поканени да изложат колекциите си на най-големия и престижен моден форум в света Who’s next в Париж – в изложбен център „Порт дьо Версай“.

Завършила е “Техника и технология на текстила и облеклото” в Технически университет София, магистър Моделиер-конструктор е, като е специализира компютърен дизайн в Рощок, Германия.

Стилистката е изключително креативна жена – обича да рисува, да експериментира, като понякога прави рокли само с гънки, увивания, прихващания, които изглеждат неимоверно оригинални и трудоемки. Нейна рокля видяхме на Евровизията, облечена от Марияна Попова, в шармантните й тоалети са облечени светски персони като Нина Николина, Слави Трифонов.

Моделите й са свежи, цветни и различни, като истинска симфония на красотата. И това е така, защото музиката е неразделна част от живота на дизайнерката – не само, защото е сестра на известния перкусионист и музикант Калин Вельов. Но и защото Милена не може да твори без музиката да звучи в студиото й – песните й дават енергия, провокират творческата й емоционалност.

Всичко може да вдъхнови дизайнерката Милена Вельова - картина, материя, музика ,филм, образ, състояние. Тя е жена с голямо сърце, която облича родните звезди и винаги е готова за благотворителност

Милена Вельова е носителка на отличието Vip Life Style Awards за 2015.г. за тоалетите уникати, които създава, за бутиковите серии на мъжки и дамски облекла, сценични костюми и плетивата, които са я направили едно от лицата на българската съвременна мода.

Приятно слушане!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Весислава Антонова

Весислава Антонова: Не бива да отслабва класическата функция на медиите - да бъдат критици

На общоевропейско ниво и по-специално в страните от Източна Европа днес сериозно личи замирането на културата на дебата . Народното събрание се е превърнало в някакъв символ на този вид култура, на липса на диалог. Медиите, които трансферират идеи между политиците и обществото, също са заразени от тази култура на липса на диалог. Това..

публикувано на 07.05.24 в 16:05
Евелина Славкова

Евелина Славкова: Различните партии ще приложат различни кампании

Предизборната кампания започна още при опита за ротация в управлението. Явно са усещали, че изборите наближават. Сега е важна подребдата на листите, лидерските сблъсъци, както и посланията. Различните политически партии ще имат нужда от различни кампании , подчерта в коментара си коментира пред БНР-Радио София социологът Евелина Славкова ,..

публикувано на 07.05.24 в 15:15

Д-р Тимен Тимев представя новата си книга "Секс, молитва, революция"

Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните писатели на нашето съвремие. Практикувал е като психиатър в Севливо, Карлуково и София. Той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие. Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус..

публикувано на 07.05.24 в 14:44

Кубински ритми ще огласят София

На 7 май 2024 от 20:00 ч. в столичен клуб ще бъде представен резултатът от международния музикален проект SOFIA-HAVANA music collaboration с участието на кубинския перкусионист виртуоз Rolando Palacio в колаборация с талантливи български музиканти. Rolando Salgado Palacio е свирил в легендарни кубински групи като Afro-Cuban Allstars, Conjunto..

публикувано на 07.05.24 в 13:57

С 4-дневен фестивал "Люлин" отбелязва празника на района

На 9 май столичният „Люлин“ отбелязва районния си празник. Тази година от администрацията на района са подготвили 4-дневен фестивал, с който да зарадват жителите на най-многолюдния квартал не само в София, но и в страната. Празникът започва на 9 май, в 17.00 часа, с празнично шествие на учениците от район „Люлин“ по бул. „Захари Стоянов“...

публикувано на 07.05.24 в 13:13

Повече трамваи до "Хладилника" и "Бъкстон", "Обеля", "Надежда" и "Люлин"

От днес тръгва новата трамвайна линия №15 от ж.к. "Бъкстон", по ул. "Граф Игнатиев" до МС "Витоша". По линия 6 към "Надежда" и "Обеля" ще се движат модерни, нископодови и климатизирани трамваи. Трамвайна линия 8 към "Люлин" се подсилва и през целия ден ще минават на интервали от 10 минути, а и ще се движат до по-късно, напомнят от "Спаси..

публикувано на 07.05.24 в 11:56

Каква е ролята на обучението по българска история в училище?

Каква е ролята на обучението по българска история в училище питат обществеността организаторите от MOVE.BG, Район "Оборище" и "Моята българска история". На 8 май 2024, от 16:30 във Военната академия "Георги Стойков Раковски" ще се проведе дебат по темата. Специални гости са проф. Екатерина Келбечева , преподавател в Американския университет в..

публикувано на 07.05.24 в 11:45