Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Милена Вельова желае да създава градска мода, която да среща по улиците на Париж и София

2
Снимка: www.milenaveliova.com

В „Кой кой е“ гостува дизайнерката Милена Вельова, която облича с уникалните си дрехи родния елит. Тя е една от петте български дизайнерки, които бяха поканени да изложат колекциите си на най-големия и престижен моден форум в света Who’s next в Париж – в изложбен център „Порт дьо Версай“.

Завършила е “Техника и технология на текстила и облеклото” в Технически университет София, магистър Моделиер-конструктор е, като е специализира компютърен дизайн в Рощок, Германия.

Стилистката е изключително креативна жена – обича да рисува, да експериментира, като понякога прави рокли само с гънки, увивания, прихващания, които изглеждат неимоверно оригинални и трудоемки. Нейна рокля видяхме на Евровизията, облечена от Марияна Попова, в шармантните й тоалети са облечени светски персони като Нина Николина, Слави Трифонов.

Моделите й са свежи, цветни и различни, като истинска симфония на красотата. И това е така, защото музиката е неразделна част от живота на дизайнерката – не само, защото е сестра на известния перкусионист и музикант Калин Вельов. Но и защото Милена не може да твори без музиката да звучи в студиото й – песните й дават е