Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлични са условията за ски в Пампорово

Пампорово
Снимка: БГНЕС
Пампорово е зимният курорт за семейна почивка, комбиниращ възможностите за обучение на деца и начинаещи, както и условия за напреднали скиори и сноубордисти. В ски зоната работят детски ски градина и училище.

В градината се обучават деца от 4 до 6 годишна възраст. Програмата включва занимания по ски или спускане с шейни в специална ски зона за деца, както и забавления на закрито.

Детската градина разполага със зала за отмора и игри. За децата се грижат дипломиран педагог и ски учители. Работещите в детската ски градина говорят български, руски и английски език.

Отлични са условията за ски в Пампорово в момента. Осем писти функционират, като отворените ски трасета са с различна степен на трудност - от начинаещи до напреднали.

Още подробности за условията в курорта дава Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД, в разговор с Красимир Мартинов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

В Банско времето е идеално за скиорите

Времето е фантастично – слънчево и студено – прекрасно за любителите на ски спусканията и сноуборда – това съобщи в ефира на Радио София маркетинг директор на фирмата концесионер на ски зоната в Банско Иван Обрейков . Той препоръча на любителите..

публикувано на 22.01.16 в 15:14

Зимният курорт „Боровец“ празнува 120 години от създаването си

Зимният курорт „Боровец“ празнува 120 години от създаването си. И въпреки мразовитото време през последните дни, туристите не спират да посещават курорта. Маркетинговият директор на „Бороспорт“ Люба Кленова каза пред Радио София, че макар..

публикувано на 22.01.16 в 15:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чакъровите празници събират посетители от цялата страна

За единадесета поредна година край самоковските Чакърови поляни ще се състоят Чакъровите празници, които събират посетители от цялата страна. Тази година ще има възстановка на живота и делото на Чакър войвода. В програмата са включени и народни..

публикувано на 15.07.24 в 18:12

Александра Свиленова - актрисата, която искаше да стане коремен хирург: "Реших да лекувам чрез сцената"

Александра Свиленова е студент в класа на проф. Ивайло Христов в НАТФИЗ. Тя вече има своите изяви и на софийската театрална сцена. Споделя, че преди да реши да се насочи към студентството, съвсем сериозно е мислила да се реализира като коремен..

публикувано на 15.07.24 в 17:34

Ще бъдат ли обмитени евтините китайски стоки?

Китайските онлайн платформи бележат огромен ръст в продажбите си, но продуктите им са със съмнително качество и без проследимост. Около 15 млн. пакета от трети страни са внесени у нас през 2023 г., без никакъв санитарен контрол. Редица държави..

публикувано на 15.07.24 в 17:14
Адриан Николов

Пазарът на труда и висшето образование

Висшето образование е ключ към добро представяне на пазара на труда, почти гарантирано избягване на безработица и намиране на желано и добре платено работно място. От значение е обаче да се оцени конкретният размер на това предимство – колко..

публикувано на 15.07.24 в 15:44
Камен Алипиев-Кедъра

Камен Алипиев-Кедъра: Очаква ни едно лято с изключителни спортни събития

"Олимпиадата е цикъл от 4 години, който разделя едни олимпийски игри от други", посочи спортният журналист Камен Алипиев-Кедъра. В предаването "Радиокафе" той коментира големите спортни събития, които току-що отминаха - "Евро 2024" и тенис турнира..

публикувано на 15.07.24 в 15:31

Фотожурналистът Евгени Димитров: Имаме недостиг на визуални спомени въпреки, че плуваме в тях

В изложбата "Фрагменти от уличната сцена на 90-те" е уловен духът на софийските улици през 90-те, разнолик, пъстър и пълен с надежди. Експозицията представя 15 снимки от мозайката на многобройните уловени мигове през този период. Много неща се..

публикувано на 15.07.24 в 12:54

No puedo pensar (Desperado) е новата песен от Алекс Линарес

Певецът Алекс Линарес от българо-перуански произход представи новата си песен No puedo pensar (Desperado) в ефира на Радио София. Познат като вокал на латино бандата Mango Duende, Линарес не изневерява на стила и в соловия си проект . В унисон с..

публикувано на 15.07.24 в 09:29