Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Stage4kids - нова инициатива за малки музикални таланти

Участниците в Stage4kids 2016
Снимка: Martin Zitzlaff




Stage4kids - една прекрасна инициатива на Кристина Сандулова, даде възможност на 30 деца между 4 и 12-годишна възраст от 8 държави да се изявят на сцената в престижна концертна зала в германския град Хамбург на 7 февруари.


От Австрия, България, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Русия и Германия пристигнаха деца, свирещи на различни инструменти. Председател на журито, което определи участниците в концерта, беше българската цигуларка Йоанна Каменарска – концертмайстор на Хамбургската филхармония.

Селекцията беше със строги критерии и беше интересно да чуем на живо какъв е резултатът. Тази година част от публиката даже трябваше да отпратим, защото се оказа, че има доста голям интерес към това събитие, разказа в предаването "Алегро виваче" тя.

Всеки малък изпълнител в Първия международен концерт Stage4kids получи за спомен специална купа и шоколадов медал. Сред тям бяха и две български талантливи момчета - Ивайло Василев от София и Филип Ставров от Стара Загора. За тяхното представяне разказа в интервюто проф. Борислава Танева, която присъства на концерта в Хамбург.

Чуйте отзивите на Йоанна Каменарска и проф. Борислава Танева, както и изпълнение на Филип Ставров в звуковите файлове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.