Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовото състояние на Община Търговище е стабилно

Снимка: Радио Шумен

Няма неразплатени задължения към края на миналата и в началото на тази година и затова може да се счита, че финансовото състояние на Община Търговище е стабилно, съобщиха от местната администрация.

Правилното планиране на баланса между приходите и разходите е в основата на нормалното функциониране на всички общински дейности, обясни Валентин Велчев, заместник-кмет по финансовите въпроси на общината. 

Велчев поясни, че само за месец и половина са събрани почти 10% от планираните годишни местни приходи:

Гражданите на Търговище по принцип са добросъвестни и си плащат задълженията, но има и такава част, която не плаща задълженията си и са ги
натрупали в рамките на годините. Хората по принцип не ги интересува каква е събираемостта на данъците – хората очакват по-скоро да видят нещата от страна на инфраструктурата, на това,което правим за образованието и за благоустройството на града.

И през тази година се организира томбола за най-съвестните данъкоплатци, които предплатят до края на април дължимите за годината местни данъци и такси. Те ще участват в жребий за 40 предметни награди, с които се стимулира събираемостта на данъците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.