Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сопранът Таня Угринова с първи бароков концерт на родна сцена

Василий Илисавский, Зефира Вълова и Таня Угринова

Творческата биография на младата певица е повече от интригуваща - започва с участия като дете в спектакли на Народния театър "Иван Вазов", преминава през НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" и Софийския камерен хор "Любомир Пипков" под ръководството на проф. Васил Арнаудов и Ирина Щиглич, а следва пътуване до Франция и обучение по бароково пеене, което става и професия на Таня Угринова.


На 23 февруари в камерна зала "България" певицата за първи път ще се представи на родна сцена в концерт с бароков репертоар. Поканена е от чембалиста Василий Илисавский и цигуларката Зефира Вълова, която напоследък често представя на българската публика млади наши таланти, които градят успешна кариера в цяла Европа и по света именно като барокови интерпретатори. Таня Угринова ще солира в произведения от Антонио Вивалди.

Чуйте интервюто с Таня Угринова, която бе гост в предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.