Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имамът Беазит: В джамията "Абу Бекир" нищо не става без знанието на Главното мюфтийство

| обновено на 07.04.16 в 19:29
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пазарджик днес заседава по делото за пропаганда на джихад, по което обвиняеми са 14 души. Магистратите изслушаха показанията на свидетели. Според един от тях дейността на подсъдимите е била контролирана от Главното мюфтийство.

Сред разпитаните бе и имамът на джамията "Абу Бекир" Баязит, който заяви, че цялата дейност в молитвения дом в ромския квартал "Изток" е била контролирана от Главното мюфтийство и лично от районния мюфтия Абдула Салих. Салих има административна присъда за насаждането на религиозцнва омраза при така нареченото имамско дело. За контрола на главното мюфтийство потвърдиха и останалите свидетели.

В съдебната зала стана ясно, че забранената книга "Вероотстъпничество", която бе преведена от подсъдимата Александрина Ангелова  на български език е била отпечатана в Турция. От там са се снабдявали с тениски и шапки с логото на „Ислямска държава“. Осем от подсъдимите, сред които и Ахмед Муса, поискаха днес от съда да бъдат освободени от ареста срещу парична гаранция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.