Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 улици в Търговище ще бъдат изцяло преасфалтирани

Снимка: Жоро Александров

Един милион и петстотин хиляди лева са предвидени за ремонт на 13 улици в Търговище през тази година.

Най-напред ще бъдат ремонтирани улиците, които водят до Художествената галерия "Проф. Никола Маринов", където в средата на май се провежда традиционният пролетен панаир. Другите ремонти ще продължат до края на август, а само две улици ще бъдат ремонтирани в края на годината, обясни главният инженер на града Димо Димов:

В капиталовата програма са включени два пътя. Единият е "Разбойна" – "Стража" – "Черковна", цялостно преасфалтиране. Другият път е "Бряг" – "Съединение", като парите за ремонт са 280 000 лв. в град Търговище. Ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улиците, а не кърпежи само, като общата дължина на уличната мрежа, която ще бъде цялостно преработена, е около 5 км.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров призова кабелните оператори да премахнат висящите кабели и да ги вкарат в подземни трасета преди започване на ремонтите на улиците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.