Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Малинов за бъдещето на съвременна Европа

Снимка: БГНЕС

Като сравнява съдбата на българските евреи през Втората световна война със съвременното състояние на ксенофобия на Стария континент, евродепутатът Светослав Малинов отчита прилика със събитията от преди 70 години - като напрежение на етническа основа и зараждане на нетолерантност. По негова инициатива беше представена изложба за съдбата на евреите в България през периода 1940-1944 година в Европейския парламент в Брюксел.

В специално интервю за „Преди всички“ евродепутатът от Европейската народна партия Светослав Малинов поставя два много важни акцента за бъдещето на съвременна Европа. Първият, свързан с изграждането на европейска версия на патриотичния акт по подобие на американския, създаден след атентатите на 11 септември 2001 година. И вторият - за изграждането на единна европейка разузнавателна система за сигурност.

В звуковия файл можете да чуете интервюто.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.