Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Кери започва поредица от срещи за решаване на конфликтите в Сирия, Либия и Йемен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Джон Кери започва от днес в Европа поредица от срещи за решаване на конфликтите в Сирия, Либия и Йемен.

Снощи той разговаря със саудитския крал Салман в момент, в който се правят опити за спиране на боевете и насърчаване на политическия диалог.

Кери се опитва да укрепи и крехкото примирие в Сирия, което се нарушава и от двете страни, а за по-голяма част от провиненията САЩ обвиняват президента на Сирия – Башар Асад, но признават, че примирието не се спазва и от опозицията.

Американски дипломат, представляващ Съединените щати в коалицията срещу "Ислямска държава", заяви, че екстремистите губят територии, а подкрепата за кампанията срещу групировката нараства.

Неотдавна американски представители заявиха, че кибероперациите срещу групировката са засилени, като се прави всичко възможно за ограничаване опитите на "Ислямска държава" да пропагандира идеите си в социалните мрежи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.