Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска делегация на форума на Международния алианс за възпоменание на Холокоста

Къде са скрити корените на "Арабската пролет" и войната в Сирия?

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българска делегация, начело с посланика на България в Израел – Димитър Михайлов – ще присъства на годишния форум на Международния алианс за възпоменание на Холокоста, който тази година ще се проведе в Букурещ. Форумът ще се проведе от 22-ри до 26-и май:

България е страна – наблюдател, като в скоро време се надяваме, че ще преминем към пълноправно членство. Подготвили сме доклад. Наистина има много неща, които страната ни е направила, както на високо политическо равнище, така и в експонирането на изложби, Софийският университет въведе специалност "Хебраистика", част от която се занимава с Холокоста.

Преди 100 години англичаните и французите си поделят голяма част от Османската империя – без да дадат думата на хората, които живеят в този регион. Това е тайното споразумение "Сайкс-Пико". Според анализатори това е бомбата със закъснител за "Арабската пролет" и войната в Сирия.

В звуковия файл можете да чуете мнението по тази тема на посланик Димитър Михайлов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.