Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха новия ректор на Музикалната академия

Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров"

Проф. д-р Димитър Цанев е новият ректор на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Той беше избран от общото събрание на Академията. Другите двама кандидати за поста бяха проф. Атанас Атанасов и проф. Мария Ганева. 

Димитър Цанев е професор по пиано. Обучението му преминава във варненското музикално училище, след което завършва Музикалната академия в София при проф. Люба Енчева и професорите Джулия и Константин Ганеви. Има богата концертна и теоретична дейност. 

Проф. Цанев е декан на Теоретико-композиторския и диригентски факултет в НМА “П.Владигеров” от 2008 г. Бил е ръководител на Катедра “Пиано” в периода 2005-2008 година. Носител е на наградата "Кристална лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци през 2005 г. 

Новоизбраният академичен съвет избра и заместник-ректори. Това са професорите Наташа Япова,  Борислава Танева и  Ивайло Кринчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.